torsdag 9 april 2009

Everything ends


Hittade "Six feet under soundtracket" på Spotify och sitter här och saknar serien. (Särskilt Claire och hennes coola likbil....)

Någon som har ett tips på någon annan serie som är ungefär lika bra??? Inte för att man borde sitta inne och glo på tv i det här vädret, men ändå...

1 kommentar:

  1. I princip allting från Showtime och HBO är bra. Eftersom de är betalkanaler utan så måste de varken följa amerikanska statens censurlagar eller rätta sig efter kraven som företagen som sänder reklam i pauserna ställer. Resultatet blir ocensurerade serier där skaparna har fullständig kreativ frihet.

    Särskilt mycket rekommenderar jag Huff och Carnivale:

    Carnivále - Utspelar sig på 30-talet i södra USA där det var både ekonomisk depression och torka. Serien följer en turnerande "freak show"-karnival och alla dess karaktärer, och handlar mellan gott och ont. Huvudfigurerna är den "goda" Ben Hawkins som jobbar med vanligt slitarbete åt karnivalen och har förmågan att "föra över" liv från en livsform till ett annat. Till exempel så kan han rädda en döende människa från döden, men då dör alla träden i närheten. Andra huvudfiguren är en pastor jag glömt namnet på, som egentligen är ond och jobbar åt djävulen. Vet inte om jag lyckats beskriva serien på ett sätt som gör den rättvisa, men det är en av de bästa tv-serierna någonsin. Episk och skitbra.

    Huff handlar om en man som jobbar som psykolog, som får en massa problem efter en av hans patienter begår självmord i hans kontor. Det är lite svårt att förklara handlingen, eftersom den, likt Six Feet Under, mest handlar om karaktärerna och deras vardag. Karaktärerna är Huffs polare, en advokat som har lite svårt att hålla koll på sitt rekrationella drogbruk, Huffs 14årige(?) unge, spelad av helt sjukt bra Anton Yelchin, Huffs fru och Huffs mamma, som bor granne. Sist men inte minst, Hanks skizofrena bror, vars karaktär, och skådespelarens skådespelari, är så hjärtskärande att man blir tårögd nästan varje scen han är med i. För dig kan jag tänka mig att just den karaktären blir ännu svårare att se på, men inte nödvändigtvis svårt på ett dåligt sätt. Utan svårt för att det är så verklighetstroget.

    Som sagt går inte riktigt ge en bra beskrivning åt en serie som mest är bra på grund av helt sjukt bra skådespelare och intressanta karaktärer, men den är iaf en av mina favoritserier någonsin.

    SvaraRadera

senaste besökare

Bloggintresserade

Bloggarkiv